Story

she’s
not
curvy
enough

Terry Groenen (maat 36-38), oprichter van Inbetween Models, was het zat om telkens afgewezen te worden. Ze kreeg een aantal keren te horen dat zij te dik was voor modellenwerk en dacht met haar deelname aan Curvy supermodel eindelijk een podium gevonden te hebben. Daar viel ze echter af met als commentaar: ‘she’s not curvy enough’. Curvy modellen moeten minimaal maat 42 hebben. Dat maakt haar te dik voor de ‘gewone’ modellenwereld en te dun voor de curvy modellen. Direct na de eerste aflevering werd er al snel positief gereageerd op haar verschijning en kreeg de afwijzing meteen de nodige media aandacht.

2018

Anno 2018 kennen we de modellen met maatje 34 en de curvy modellen vanaf maat 42. Kortom, er ligt een markt open voor de Inbetween models met maat 36-38-40 waar de gemiddelde vrouw zich in herkent. Met de oprichting van Inbetween Models creëert Terry een prachtig bureau met dé modellen voor de toekomst.

Terry is ervan overtuigd dat de mode industrie de meerwaarde van Inbetween Modellen zal erkennen en af zal stappen van maat 34 modellen die geen referentiekader voor de gemiddelde vrouw vormen.

ik ben ervan overtuigd

Terry: ‘Ik begrijp niet waarom maat 38-40 in de modewereld nog niet geaccepteerd wordt. Ik weet dat het moeilijk is om in jezelf te blijven geloven wanneer je om dit soort redenen wordt afgewezen. Maar ik ben ervan overtuigd dat wij dit gezamenlijk kunnen doorzetten en er iets mee kunnen bereiken. Ik hoop gewoon echt anderen te kunnen helpen, een inspiratiebron zijn voor vrouwen en op deze manier een omkeer te maken in de mode industrie’.